“ In de tijd dat ik danseres was had ik voor mezelf wat oefeningen bedacht, waarbij het voelde alsof mijn lichaam en geest regenereerden. Ik werd er rustig van, in het bijzonder in de hectische tijden voor een première, en het deed mijn lichaam veel goed. Spanning liet ik met mijn ademhaling uit mijn lijf verdwijnen terwijl ik mezelf in een stretchpositie zette, zoals ik dat toen noemde. Later in mijn leven, toen ik voor het eerst yogalessen ging volgen, kwam ik erachter dat ik al die tijd eigenlijk yoga-oefeningen had gedaan.
De weg die ik insloeg om yoga-docent te worden was dus eigenlijk op mijn lijf geschreven. De opgedane danservaring kan ik daarbij mooi integreren, ten gunste van yoga.”
Annemiek Boet
Annemiek groeide op in Den Haag en ging naar de balletacademie in Amsterdam. Ze was jarenlang danseres en gaf les aan zowel amateurs, een theatergroep en aan professionele dansers.
In 1999 begon ze aan de yogadocentenopleiding, waar ze zich als een vis in het water voelde. Enthousiast breidde het aantal deelnemersgroepen zich uit, als de uitdijende kringen op het wateroppervlak.
Naast de Hatha yoga die ze leerde op de opleiding, is ze zich gaan verdiepen in Dru-yoga, Mindfullness, meditatie, healing, flow-yoga en de helende vormen van yoga. Al deze informatie verwerkt ze in haar yogalessen. Daarbij heeft de groep uiteraard ook invloed op wat er aan de orde komt.
Daarnaast probeert Annemiek met haar bedrijfje ´YogaDans´ yoga voor iedereen toegankelijk te maken. Zo werkt ze veel in buurthuizen en voor “We doen het samen”, een stichting die eenzaamheid onder ouderen in Watergraafsmeer probeert tegen te gaan. Ook bedrijven kunnen bij haar terecht voor yoga. Onder andere de Amsterdamse politie kreeg les van haar.
Tijdens haar opleiding schreef Annemiek een scriptie waarin ze de levensloop van de mens op fascinerend wijze laat samenkomen met de functies van de verschillende lichaamsdelen. Aan de hand van aansprekende voorbeelden laat ze zien hoe de afhankelijkheid van een baby overeenkomt met de functie van de voeten, hoe het kind op eigen benen leert staan, de adolescent het op zijn heupen krijgt, de volwassene verantwoordelijkheden op zijn schouders krijgt, en het hoofd de wijze oudere symboliseert. Je kunt de hele scriptie lezen onder het kopje ‘verdieping’.